Matiga muffins

Sedan jag blev student har jag blivit mycket mer medveten om priser när jag handlar. Jag har blivit bättre på att koka soppa på en spik. Och jag har dessutom blivit betydligt bättre på att ta tillvara på olika livsmedel som håller på att bli för gamla eller ligger i riskzonen att hamna lite för långt in i kylen för att sedan glömmas bort och bli dåliga.Idag var en sådan dag när jag kikade i kyl och skafferi och insåg att jag både hade lite skrumpna paprikor och ett paket fetaost som inte skulle komma till någon nytta de närmaste dagarna. Dessutom stod min inköpta rosmarinväxt på diskbänken. Vips så hade jag goda, matiga muffins att mumsa på.Till ca 12 större/20 mindre muffins:4 dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl4 tsk bakpulver0,5 tsk saltblanda alla torra ingredienser i en bunke.100 g smält smör2 msk honung2 dl filmjölk2 äggblanda dessa ingredienser och vänd försiktigt ner torrvarorna i smeten. Tillsätt också 100 gram tärnad paprika och fetaost samt 2 msk hackad rosmarin. In i ugnen på 225 grader ca 15-20 min. Klara att avnjutas!
Coachen lagar mat | | En kommentar |
Upp