Kycklingburgare

Det senaste numret av Fitness-Magazine var en utgåva med kosttema och oj vad mycket gott det fanns att laga. Igår blev valet en grillad kycklingburgare med currysås och baconskivor. Himleskt god! Ska du grilla ikväll kan jag verkligen rekomendera denna kycklingburgare.

För 4 portioner

Kycklingburgarna
50 g soltorkade tomater
600 g kyckling- eller kalkonfärs
½ tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skär de soltorkade tomaterna i små, små bitar. Blanda färsen med tomaterna, rosmarin och pressad vitlök. Salta och peppra. Gör 4 stora biffar. Grilla ca 5 minuter på ena sidan, vänd och grilla ytterligare 3 minuter.

Currysås
1 msk smör
½ gul lök
1 msk curry
1 msk honung
1 msk majonäs
3 msk avrunnen yoghurt
salt och peppar

Smält smöret i en stekpanna. Hacka löken fint och stek med curry. Tillsätt honung och låt svalna lite. Rör sedan ner majonäs och yoghurt. Salta och peppra.
| | Kommentera |
Upp