H Ä L S A

Enligt WHO (världshälsoorganisationen) är hälsa "ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom".

Den nationella folkhälsokommittén beskriver hälsa som "den process som ger människor möjlighet att öka kontrollen över sin hälsa och befrämja den".

Vad är hälsa för dig?
Detta pratas det och diskuteras det om mycket i bloggvärlden nu. Jag har läst inlägg där man diskuterar bloggare som förebilder, om hälsobranschen och om man hetsas eller motiveras av att läsa bloggar. Många bloggare har sagt sitt och Ella som driver atatranakampa har skrivit ett fantastiskt inlägg om hälsa som är värt att läsa.

Jag skulle också vilja ha ett ord med i diskussionen angående hetts eller motivation.

Hela min blogg bygger på min egen väg till 60 kg. Jag har använt mig av måttet BMI (vilket du kan läsa mer om när du klickar på de länkade orden) när jag räknade ut om min vikt var hälsosam utifrån detta perspektiv. Jag tycker det är viktigt att trivas i sin kropp och jag anser att detta kan man göra även om man har några kilo extra. För min egen del kände jag inte så utan ville bli bekväm med mig själv.

Det självklara valet för mig var ViktVäktarna eftersom jag inte hade tillräckligt med kunskap om kost och motion för att klara detta på egen hand. Det jag hade fårstått var att man inte bara kan sluta att äta och börja träna varje dag i veckan. Jag behövde coaching och vägledning, någon som frågade mig hur jag mådde och hur det gick. Någon som såg till att jag mådde bra under hela min viktminskningsperiod. Därför valde jag ViktVäktarna där man har möte varje vecka vilket leder till en säker och hälsosam viktnedgång.

I min blogg skriver jag om min väg till 60 kg och jag har satt ett mål av en anledning. 60 kg är min "magiska gräns", mitt mål. Nu har jag gått på jämnviktvsprogram för det är meningen att jag nu ska stanna på 60 kg. Jag vill inte gå ner mer och detta pga av hälsoskäl. Jag har inte kallat denna viktminskning för bantning eftersom det är en livsstilsförändring. En livstilsförändring mot ett mer hälsosamt liv.


Har du någon gång blivit hetsad av att läsa min blogg?
Har du blivit mer motiverad när du läst min blogg?
Ris och ros, tankar och funderingar mottages tacksamt!




| | En kommentar |
Upp