Julbordsmästaren
Jag har avverkat 6 julbord och senast idag en middag med rester från julens måsten så som jansons, skinka, omelett och sillar. Jag utnämner mig själv till julbordens mästare. Jag har hunnit att prova många nya spännande smaker men också konstaterat att allt inte är sådär fantastiskt gott och livsnödvändigt att ha med på ett julbord. Hur många äter egentligen av kalvsyltan och varför måste det både finnas grönkål, brunkål och rödkål? Jag har också hunnit att arbeta mig igenom olika strategier för att magsäcken inte ska bli Mr.Proppmätt alla dagar i december. Till exempel har jag provat att ta av allt, bara plocka av mat som vi traditionsenligt inte har hemma på julbordet och äta tills jag känner mig lagom mätt. Den sistnämnda strategin tillsammans med att välja mina favoriter på julbordet, kan jag nu se, var det vinnande konceptet för mig. Att äta lagom mycket är definitivt en utmaning. Av mig krävs det att jag ska äta långsammare och att jag dessutom ska vänta lite extra innan/om jag bestämmer mig för att ta en omgång till. Detta är erfarenheter och två nya rutiner som jag tar med in i 2014.