Lagom till lunch
Även om du har bråttom finns det tid för en bra lunch. Jag tänker att det finns två alternativ, matlåda eller restaurang. Matlådan är en av mina personliga favoriter. Den sparar mig pengar och hjälper mig att hålla min vikt. Jag utgår nästan alltid från kvällens middag, gör ett par portioner till och förbereder så morgondagens lunch. Det bästa är att jag vet att portionsstorleken är okej, att grönsakerna finns med och att det blir bra mat. För mig är det vitkigt att fylla på med energi under hela dagen och lunchen har kommit att bli ett måste. Det enda som jag kan se som lite omständigt är alla dessa lådor, en till maten, en till salladen och en till såsen. Och detta är bara lunchen. Jag tänkte att det måste finnas smartare matlådor och det tog mig bara en sökning på google så har jag hittat den optimala lådan.
För det mesta har jag med mig mat till skolan men det finns de tillfällen då spontaniteten eller omständigheterna gör att jag måste äta på restaurang. För många är detta vardag. Denna vecka ska vi på Viktväktarna diskutera lite mer kring lunchen och hur man kan göra bra val även på restaurang. Jag är övertygad om att det går. Det gäller bara att vara lite firnurlig, förberedd och ifrågasättande. Jag utgår alltid från mina behov när jag äter ute. Jag försöker göra det bästa valet i den situation jag befinner mig i. Till exempel tvekar jag inte en sekund på att vara den "jobbiga kunden" som ber om såsen och dessingen vid sidan av eller vill byta pommes mot potatis. Jag försöker också undvika brödet som förrätt och letar efter bättre tillagningssätt så som, grillat eller pochering, på menyn.
För det mesta har jag med mig mat till skolan men det finns de tillfällen då spontaniteten eller omständigheterna gör att jag måste äta på restaurang. För många är detta vardag. Denna vecka ska vi på Viktväktarna diskutera lite mer kring lunchen och hur man kan göra bra val även på restaurang. Jag är övertygad om att det går. Det gäller bara att vara lite firnurlig, förberedd och ifrågasättande. Jag utgår alltid från mina behov när jag äter ute. Jag försöker göra det bästa valet i den situation jag befinner mig i. Till exempel tvekar jag inte en sekund på att vara den "jobbiga kunden" som ber om såsen och dessingen vid sidan av eller vill byta pommes mot potatis. Jag försöker också undvika brödet som förrätt och letar efter bättre tillagningssätt så som, grillat eller pochering, på menyn.
Vad äter du till lunch idag?